Szegény Kékestető nagyon otrombán néz ki, valami henger alakú ~20 emeletes felhőkarcolót tettek oda a default sceneryben. Ezt esetleg meg lehetne szépíteni, ha lesz rá kapacitás.
Jó dolog ez a gugli szkecsáp, csak az a baj vele hogy messze nem FS-kompatibilis, ami miatt születnek az optimalizálatlan és feleslegesen erőforrás-zabáló textúrák és mappolások. Ha egy-két ilyen 3d modell van az nem gond, de nálam már erősen rányomja a bélyegét pesten a temérdek e módszerrel készült objekt. Utólag meg csak félmegoldás a textúrákat optimalizálni, attól még a drawcall nem javul, ami a nagyobb baj. Szóval valami olyasmit kellene elérni, hogy szkecsápból átemelni valami FS-kompatibilisebb szoftverbe a modellt és ott befejezni a mappolását-textúrázását. Ez a szkecsáp sajnos egy zsákutca.
Az a baj, hogy eleve így kellett volna indítani (tudom, tudom...), mert jelenleg már annyi objekt szerepel a projektben, hogy mindegyiket egyenként leoptimalizálni, újramappolni, textúrákat átalakitani...áhhh...iszonyat meló volna, még egy mondjuk 5 fős csapatnak is...a másik dolog hogy nem tudni, mennyit nyernénk vele? Az tuti hogy jobb lenne minden, csak kérdés mennyivel. Lehet inkább valami olyamifelé kellene elmenni hogy ki-ki úgy kapcsolgassa magának az objekteket ki-be ahogy azt szeretné. El kéne gondolkozni ennek a technikai hátterén és írnatni rá az AI-val egy progit. Sőt tovább megyek, lehetnének előre megírt templétek is amit csak simán kiikszel vagy kipipál a júzer. Mondjuk ilyen hogy XY. kerület épületek, Dunapart melletti objektek, repterek további objektjei, stb stb. Szerintem ez talán járhatóbb út és kevesebb melót is igényel. És legfeljebb mostantól optimalizálni jobban az objekteket amik ezután bekerülnek.
a szétbontáson már gondolkozom, kb ilyen leosztásban
Landmarkok
Vonatok
Buszok és villamosok
Emberek
Kerületek (össz kerület on/off)
Clutterek (lime roller, buszmegállók, stb)
Kidolgozott parkolókban autók - default lib-es autók, de egy parkoló több száz autó is lehet
így szépen rétegenként pakolható fel hogy kinek mi kell, meg pl majd xbox esetén is egyszerűbb lesz az xbox kiadás, hogy abban mely bgl-ek lesznek. max a polygonok pakolása lesz érdekes meg lehet valamely polyigonokon változtatni kell.